Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Окултни принципи и закони - том ІI, 2006

МИНАЛО, НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ

Алтернативен линк


ЧОВЕКЪТ И ВСЕЛЕНАТА



МИНАЛО, НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ




Животът на всеки човек представя възел, в който се прекръс­тосват неговото минало, настояще и бъдеще. Следователно миналото определя настоящето, а настоящето ще определи бъдещето.

“И рече БОГ”, стр. 187; 60



Нека разберем що е бъдеще и що е минало. Миналото съдържа законите на страданието, според моето схващане, или според новите веяния. А пък бъдещето съдържа законите на радостта и щастието.

“Живият хляб”, стр. 9; 109



От сегашното положение по-важно няма. Следующето ти положение като дойде, тогава то ще бъде най-важно. Трябва да знаете, че следующето ви положение зависи от сегашното. Същият закон ще имате и тогава.

“Тъчете мислите си”, стр. 17; 27



Това, което в дадения момент имам, това моето разположение, то е реалното. Не какво ще бъде след един час, но в дадения момент, какво съм, то е реалното, то е, на което разчитам. Законът е верен. Ако аз съм добър сега и в следния момент ще бъда добър. Ако сега аз не съм добър и следния момент няма да бъда добър.

“Старото и новото”, стр. 93; 169



Подсъзнанието е закон на миналото, а съзнанието е закон на настоящия живот.

“Разумното Слово”, стр. 80; 145



Преди всичко миналото на човека е свързано с неговото настояще така, както изгревът на Слънцето е свързан с неговия залез. И тогава съществува следният закон: Всеки човек трябва да се прояви. Без прояви животът няма смисъл. Животът е реален само тогава, когато се проявява, в каква и да е форма.

“Прави и криви линии”, стр. 35; 42



Стремежът на хората да бъдат добри, да обичат и да бъдат обичани, да развиват вярата си и в тях да вярват, се обуславя, именно, от този закон – да създадат условия за бъдещия живот.

“Вероятности и възможности”, стр. 160; 64






НАГОРЕ